fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Benkeplate i laminat | Slitesterkt og økonomisk smart

Å velge benkeplate til ditt nye kjøkken er både spennende og krevende. Benkeplaten er sannsynligvis den delen av kjøkkenet ditt som blir mest brukt. Den skal tåle tidlige morgener og sene kvelder og alt i mellom. Det er mange fordeler ved å velge en benkeplate i laminat, ikke minst er laminat det mest økonomiske valget.

Fordeler med laminat 

Den største fordelen med en benkeplate i laminat er at den tåler hverdagslivet på kjøkkenet. Fruktsyrer og fargestoffer fra matlaging lar seg enkelt fjerne med vanlige rengjøringsmidler, og det blir ikke merker om du velter en full kaffekopp eller smører brødskiven rett på benken.

Selv om laminat er et veldig slitesterkt materiell, betyr det ikke at du må gå på bekostningen av estetikk og ditt personlige uttrykk. Laminat finnes i uendelig mange mønstre, farger og overflater.

Om du ønsker terrazzo, betong eller marmor, lys eller mørk, treimitasjon eller ensfarget, du vil finne din favoritt her. 

Våre kjøkkenkonsulenter kan hjelpe deg med å finne riktig benkeplate til ditt nye kjøkken. 

Det er ikke til å komme bort ifra at laminat benkeplater er et mer
prisvennlig materiale. Sammen med enkelt vedlikehold er det ikke rart at laminat er en favoritt hos mange.  

Les mer: Årets kjøkkentrender

Foto: Margaret M. de Lange
Styling: Alexandra Villefrance 

Foto: Foss Plater

 

Stilfull og økonomisk løsning

Laminatbenkeplater er en stilfull og allsidig løsning for ethvert kjøkken. Med et bredt spekter av farger, mønstre og teksturer tilgjengelig, kan laminatbenkeplater tilpasses din smak.   

Den rimelige prisen gjør det til et budsjettvennlig alternativ uten å ofre stil eller funksjonalitet. Uansett om du ønsker det minimalistisk, elegant eller fargerikt, kan laminatbenkeplater forvandle ethvert kjøkken fra romantisk og klassisk til stramt og minimalistisk. 

 

Foss Plater – alltid på topp! 

I 50 år har Huseby produsert kjøkken på ekte møbelvis. Med vårt fokus på norsk og kortreist produksjon er det naturlig å samarbeide med Foss Plater som også er norsk kvalitet. 

Foss Plater er lokalt håndverk fra Løkken Verk i Orkland. Grnder Morten Foss henter inspirasjon fra både gruvehistorien i Løkken-samfunnet, bondekulturen i Meldal og nærheten til Trollheimen. Foss Plater sitt engasjement for innovasjon, kvalitet og skreddersøm passer perfekt sammen med Husebys verdier.

Med samme verdisett leverer vi førsteklasses kvalitets kjøkkenløsninger til norske hjem.

Foto: Foss Plater

Foto: Foss Plater

 

Vedlikehold/rengjøring 

En stor fordel med laminat benkeplate er at de krever svært lite vedlikehold, og med riktig vedlikehold forlenges i tillegg levetiden på benkeplaten betraktelig.

Daglig rengjøring med mildt såpevann og en myk klut holder overflaten ren og fri for smuss. Unngå å bruke sterke kjemikalier eller skuremidler som kan skade laminatet. Bruk alltid skjærebrett for å forhindre riper.

Foss Plater anbefaler å bruke en mikrofiberklut på høyglanset laminat. På matte laminater fjernes fettflekker enkelt med Jif eller Ajax universalrengjørings midler.

Benkeplaten er sannsynligvis den delen av et kjøkken som blir mest brukt, ta godt vare på den!

For å unngå skader på kantene, må damp og vannsøl tørkes vekk. Vedlikeholde fugene mellom vegg og benkeplater er også lurt. 

Hva består en laminatplate av?

En benkeplate i laminat består av flere lag papir som er presset hardt sammen under høyt trykk og høy varme.

Hos Foss Plater er kjernen laget av norske møbelsponplater, som gir stabilitet og styrke. Deretter påføres et lag med laminat, som består av flere lag papir. Disse består igjen av flere bunnlag, et dekorativt lag og et beskyttende lag for høy slitestyrke. Mange tror at laminat er kunstig og inneholder plast, men styrken kommer fra resin som er et naturprodukt påvirket av høyt trykk og høy varme. 

Foss Plater bruker sperrelaminat på undersiden av benkeplaten, sammen med PU lim gir det god beskyttelse mot slitasje, varme og fuktighet. 

 

 

Foto: Foss Plater

 

Benkeplater i laminat er et bærekraftig valg 

Kjerne av spon og laminatlag bestående av papir og resin (harpiks) betyr råvarer fra naturen med lav miljøpåvirkning. 

Laminat inneholder ikke allergifremkallende stoffer og leveres som treavfall på avfallsdeponi. Restmaterialer kan brennes og danner restprodukter som ved forbrenning av vanlig tre, som også gir samme mengde varmeenergi tilbake som ordinært treverk.

PS: Resin er det samme som kvae eller harpiks, som kommer fra trær.

 

Vi hjelper deg å velge riktig

Vi er her for å hjelpe deg å oppfylle kjøkkendrømmen. Ta kontakt med din nærmeste butikk og avtal møte med en av våre kjøkkeneksperter. 

De kan hjelpe deg med å se løsninger du kanskje ikke har tenkt på selv. Det kan også være lurt å både ta og kjenne på benkeplaten før du bestemmer deg.

Finn din nærmeste forhandler

Vi ønsker en mer personlig stil 

Vi nordmenn har fått våre favoritter blant grønt og beige, men trenden sørover i Europa har mange innslag av blått. Ikke bare på kjøkken, men også i interiøret. I årene fremover ønsker vi i større grad å ta med naturen inn i hjemmene våre, skape et levende og lunt nordisk hjem. Vi søker mot det hjemmekoselige som med personlige detaljer og en individuell stil. Vi kombinerer farger og beis og får akkurat det uttrykket som passer oss! 

Send oss bilde av ditt kjøkken!

Del dine minner med oss! Vi vil gjerne se ditt Huseby-kjøkken, enten det er et helt nytt et, eller det er ditt barndoms kjøkken. Rotete eller klart for interiørmagasin, det spiller ingen rolle! Del et kjøkkenminne, en følelse eller hverdagen i husets hjerte.   

Send på e-post til marked@huseby.no eller tag oss på Instagram #huseby50år

Relaterte artikler

Kjøkkenknotter og håndtak

Det er valget av tilbehør og personlig stil som drar kjøkkenet fra lunt til minimalistisk. Bli inspirert av de viktige detaljene i et kjøkken.

Scroll opp