fbpx

Fargetrender 2024

Farger påvirker oss, og kan sette en stemning i rommet som ikke var der før fargene fant sin naturlige plass. I 2024 ser vi mer farger, og fargene er inspirert av det naturlige i naturen. Når vi skal bestemme farge på et kjøkken, kan det være vanskelig å velge. Et kjøkken er noe solid, noe ekte og selv om fargetrender endrer seg skal ditt Huseby-kjøkken leve gjennom flere trender. La oss inspirere deg med våre utvalgte farger.

Huseby har 12 standardfarger, men hos oss kan du få ditt nye kjøkken i din favorittfarge!

Den tidløse og klassiske

Blåfarger er både tidløse og klassiske. Fargen blå kan være så mye. Fra noe enkelt å like, og en trygg farge som gir ro og harmoni. Til å gi et mer preg av kongelighet og eksklusivitet.

Gi kjøkkenet følelsen av storby-eleganse ved å velge detaljer av messing, eller en mer landlig stil med hvit benkeplate og lys servant. Eller kombiner begge deler som her.

Sammen med en sterk blåtone kan du fint skape en spennende kontrast. Eller, du kan tone det ned og gå for den mer lune atmosfæren med en støvete blåfarge. 

Med en blå palett i bunn er det lett å få den stilen du ønsker.

Les mer om klassiske kjøkken

 

Beige er blitt den nye hvitfargen

Beige er trendfargen som er allsidig og lett å like. Vi ser ikke bare beige på kjøkken, men både interiør og mote oser av beige nå. 

Beige er fargen vi aldri går lei og ved å velge en beige palett får du et balansert uttrykk som gir en moderne følelse. 

Beige har en renhet som skaper et sofistikert utrykk. Et beige kjøkken kan være stilrent, enkelt og vakkert, men samtidig landlig og storstilt. Det er valget av tilbehør og personlig stil som drar kjøkkenet fra lunt til minimalistisk.

Soothing Beige er en av våre standardfarger som ble lansert sommeren 2023. Soothing Beige er ikke for lys, men heller ikke for mørk. Det er en beigetone som balanserer innslag av gult og rødt på en nydelig måte, vi kan si at Soothing Beige raskt har blitt en populær farge hos Huseby-kjøkken kunder. 

Foto: Pinterest

Grønt er skjønt! 

Grønt har vært toneangivende i mange år allerede. Vi ser en vridning fra at grønnfargen som før hadde mye blått i seg, nå er en grønnfarge med overvekt av gult.

Vi ønsker mer naturlige grønntoner i hjemmene våre inspirert av fargene i skog og mark. Vår nye standardfarge Green Leaf er allerede blitt en trendy farge. Oversetter man Green Leaf til norsk blir det Grønt Løv, som man finner mye av i det norske landskapet.

Grønt skaper ro, og gir en beroligende og lun atmosfære enten det er hjemme eller på hytta. Det er en vennlig farge som er behagelig å omgi seg med.

Kombinert med materialer som varme farger i treverk eller lys sten fra naturen gir det et harmonisk uttrykk du kan leve med i mange år. 

Grønt kler også en urban stil med matt sort og lakkerte detaljer. Ikke rart vi nordmenn trykker grønt til vårt bryst.

 

Lune naturlige toner 

Å velge rødtoner på et kjøkken gir energi og mye varme. Rødt kan være kraftig, rik og fyldig, men også dempet og rolig. Vi ser mer varme toner fremover, toner som går mer mot fargetoner inspirert av naturen selv. 

Rødt er fortsatt litt unorsk, men vi ser en trend på at interiør og detaljer blir røde. Ikke en livlig rød, mer mot det sobre og eksklusive rød. Sammen med myke elementer som treverk og detaljer av rustfritt stål, skaper du en eksklusiv og litt gåtefull stil.

Les mer: Les mer om årets trender

Foto: Home Wall Art Decor 

Vi søker en personlig stil

Vi nordmenn har fått våre favoritter blant grønt og beige, men trenden sørover i Europa har mange innslag av blått. Ikke bare på kjøkken, men også i interiøret. I 2024 ønsker vi mer å ta med naturen inn i hjemmene våre, skape et levende og lunt nordisk hjem. Vi søker mot det hjemmekoselige som samtidig viser hvem vi er og hva som er viktig for oss med fargene og detaljene vi omgir oss med. 

Comeback: Retro-feber

Med buede former, riflede glass og store mønstre tar denne trenden oss tilbake i tid. Det handler om å hente inspirasjon fra historien, og jobbe med form og linjer for å skape en tidløs eleganse. Materialkombinasjoner og bruk av sterke farger gir et friskt pust til retro-elementene. 

Husebys vitrineskap Glitre med riflet glass, hører hjemme i dette trendbildet. Det fungerer like godt som overskap, som til høyskap. 

Relaterte artikler

Årets kjøkkentrender 2024

Årets kjøkkentrender tar designet fra det minimalistiske til det karakterfulle – til et kjøkken fullt av personlighet.

Scroll opp