fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Nytt hyttekjøkken? Få inspirasjon og tips!

Vi nordmenn elsker å være på hytta! Og hyttekjøkkenet skal være akkurat som hjemme - både praktisk og vakkert. Det er her familien og vennegjengen samles i ferier og helger, til deilige måltider og gode samtaler. Vi vil at hyttekjøkkenet skal oppfylle de praktiske behovene, og i tillegg utstråle den varme atmosfæren som gjør kjøkkenet til et uunnværlig samlingspunkt på enhver hyttetur.

Her finner du inspirasjon og tips til ditt nye hyttekjøkken.

Stilvalg på hytta: Naturlig sjarm eller moderne eleganse?

Før du begynner kjøkkenplanleggingen, er det viktig å tenke på hvilken stil du ønsker å ha på ditt hyttekjøkken. Vårt tips er å ta hensyn til både hyttas stil, beliggenhet og dine personlige preferanser. 

Hytta på fjellet kler mørke farger, profilerte fronter og vakre vitrineskap. Når skiheisen stenger og man pakker sammen utstyret, vil man komme inn i et lunt og varmt kjøkken, sette seg ned med en kopp kakao og fyre i peisen.

Da er det de varme tonene og naturlige overflatene vi ønsker oss og som skaper det lune rommet. Sammen med naturlige materialer som tre og stein, får du et hyttekjøkken med en tidløs appell. 

Før du kaster deg over Pinterest og Instagram for inspirasjon, anbefaler vi å tenke godt gjennom hva du liker og har behov for. Finn den stilen som fungerer for deg og din familie.  

Tips! Ta kontakt med en kjøkkendesigner – de kan se løsninger og muligheter for hyttekjøkkenet ditt. 

 

Form og farge – La naturens skjønnhet inspirere 

Hytta er ofte omgitt av vakker natur, så bruk farger og materialer som reflekterer landskapets rike palett. 

Mørkebrune nyanser av tre, beige og jordfarger, samt grått og hvitt, skaper en harmonisk atmosfære som vil føles både varm og inviterende. Farger som blått eller grønt er med på å fremheve hyttas naturskjønne omgivelser. 

Ved å velge naturlige materialer som benkeplater i stein og fronter i tre, kan du bringe naturen inn på kjøkkenet. Disse materialene gir et autentisk preg. Ønsker du det mest slitesterke, er laminat det som best tåler utfordrende forhold på hytta. 

Les mer: Dette er årets kjøkkentrender

Den magiske møteplassen – kjøkkenøyen

Kjøkkenøyen fungerer som et midtpunkt i rommet, hvor familie og venner kan samles og dele gode måltider sammen. 

En av de mest verdifulle aspektene ved en kjøkkenøy er dens funksjonalitet. Den gir ekstra benkeplass for matlaging og forberedelse, samt tilbyr ekstra lagringsplass for kjøkkenredskaper og servise. Kjøkkenøyen kan også kombinere sitteplasser med arbeidsstasjon og dermed bli midtpunktet i rommet som legger til rette for sosiale stunder selv under matlagingen. 

Les mer: 5 tips: Slik velger du riktig kjøkkenøy

 

Funksjonalitet i fokus

Hytta er vårt hjem nummer to, og når du skal leve det “enkle liv” på hytta, er det noen ting en bør tenke over før hyttekjøkkenet tegnes. Her er de viktigste tingene:  

  • Organisering og oppbevaring
  • Arbeidsflyt

Et godt organisert kjøkken gjør matlagingen mer effektiv og hyggelig. Vurder smarte oppbevaringsløsninger som skuffer med organiseringssystemer, uttrekkbare kurver og hjørneskuff

Tenk også på arbeidsflyten på kjøkkenet i forhold til hvordan du plasserer kjøleskap, komfyr og vask. Vi snakker ofte om “arbeidstrekanten” hvor de viktigste funksjonene på kjøkkenet plasseres på en hensiktsmessigmåte.

 

Våre kjøkkenkonsulenter kan gi deg tips og råd for å finne de mest praktiske løsningene på nettopp din hytte. 

Belysningen som setter stemningen

God belysning er viktig på et kjøkken, spesielt på hytta der naturlig lys kan være begrenset. Bruk en kombinasjon av direkte og indirekte belysning for å skape en koselig atmosfære.

Huseby leverer kjøkken komplett med integrert belysning i skap. Belysningen fra vår partner HERA kan både dempes for et lunt og varmt miljø, eller vises med full styrke for å få godt arbeidslys. Ved bruk av fjernkontroll eller app kan varmen i lyset justeres slik at du får akkurat den temperaturen du ønsker til enhver tid. 

Relaterte artikler

Scroll opp