fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

5 faktorer som påvirker prisen på ditt kjøkken

Når drømmen om et nytt kjøkken skal oppfylles, er valgene mange. Det er nå du skal lage et sted du har lyst til å være - et rom du er fornøyd med. Enten du skal fornye litt - eller mye, er det fem prisfaktorer du bør vite om. Da kan du kan realisere kjøkkendrømmen uten å gå på kompromiss med stil eller funksjonalitet, og få et kjøkken som tåler akkurat ditt liv.

Her er de fem viktigste elementene som påvirker prisen på et nytt kjøkken:

1. Kjøkkenstil og materialer

Det finnes utallige kjøkkenstiler å velge mellom – moderne, klassisk, minimalistisk, «cottage core» etc. Det første skrittet mot å oppgradere kjøkkenet er å bestemme seg for en stil som passer din personlighet og interiørpreferanser.

Valg av kjøkkenstil vil påvirke materialvalget og dermed kostnadene. Enkle skapdører i MDF være rimeligere enn skreddersydde løsninger med eikefinerte skrog og beisede fronter.

Skrog, fronter og benkeplater kan være laget av en rekke materialer, hver med sine egne fordeler og prislapper. Heltre gir kjøkkenet en varm og innbydende følelse, men kan være dyrere enn laminat og melamin.

Les mer: Se alle våre kjøkken

          

2. Skrog og skuffeseksjoner

Skap og skuffeseksjoner er kjøkkenets ryggrad. Høykvalitets skrog med solide konstruksjoner og funksjonelle skuffer vil øke kostnadene, men de vil også gi deg et holdbart kjøkken som varer i mange år.

Velg bøkefinerte skrog snekret av våre møbelsnekkere i Våle, dersom du ønsker det elegante kjøkkenet, eller gå for en enklere hvit og mer budsjettvennlig variant hvis du vil legge trykket et annet sted. 

En av våre stoltheter er de store valgmulighetene vi tilbyr våre kunder.  Velg mellom 3 ulike skrog- og skuffevarianter som kan mikses og matches med de ulike kjøkkenfrontene.

 

Les mer om ulike skrog- og skuffevalg

Foto: Fjuz kommunikasjon/Jo Bergesen
Foto: Fjuz kommunikasjon/Jo Bergesen

3. Benkeplate

Benkeplater er en viktig del av kjøkkenet og varierer betydelig i pris.

Populære materialer inkluderer granitt, marmor, laminat, Silestone, Dekton, massivt tre og rustfritt stål. Mens granitt og marmor gir et elegant og luksuriøst preg, er laminat et mer kostnadseffektivt alternativ som fortsatt gir deg et stilfullt utseende uten å ofre kvalitet.

For de som ønsker en gjennomgående og helhetlig estetikk på kjøkkenet, tilbyr vi benkeplater som strekker seg over dekksidene. Eller hva med en avrundet kjøkkenøy med oval benkeplate?

Alt kan tilpasses – hos Huseby har du designfrihet til å få det uttrykket du ønsker deg.

Les mer om benkeplater

 

4. Hvitevarer

Hvitevarer kan være blant de største utgiftene når du skal bygge et helt nytt kjøkken eller oppgraderer det du allerede har. Valg av hvitevarer avhenger av behovene dine og hvor mye du er villig til å investere. Moderne hvitevarer kommer med et bredt utvalg av funksjoner, inkludert energieffektivitet og smart teknologi. Tenk på hvor ofte du bruker kjøkkenet og hva du gjør på kjøkkenet, og velg hvitevarer som passer din livsstil.

Ønsker du touch-funksjoner eller holder det med knapper og brytere, ønsker du et display som en tv-skjerm eller kan en enklere varianter fungere? Dette er ofte med på å skille rimelig fra dyrt, sammen med flere og bedre funksjoner

Huseby leverer hvitevarer i alle prisklasser fra anerkjente leverandører som Miele, Bora, AEG/Elektrolux, Siemens og Røroshetta

Les mer: Hviken ventilator passer deg?

Foto: Miele

5. Belysning

God belysning er viktig på kjøkkenet, og det finnes en rekke ulike alternativer. Fra elegante pendellamper til innfelt LED-belysning, bør du velge det som passer best til kjøkkenets stil og dine behov. 

NYHET! Vi har nå lansert et helt nytt og markedsledende belysningssortement. 

Som første kjøkkenleverandør i Norge tilbyr vi nå også belysning ferdig montert i skapene fra Huseby, takket være vårt samarbeid med den anerkjente tyske premium belysningsprodusenten, HERA. Dette vil gjøre monteringen enklere og utvalget bredere, slik at du kan finne det belysningsalternativet som passer dine behov. 

Ta kontakt med din nærmeste forhandler og finn rett belysning

Se priseksempler på lite, mellomstort og stort kjøkken: 

Finn din nærmeste Husebyforhandler

Ta turen innom din nærmeste Husebyforhandler for inspirasjon og ideer til ditt nye kjøkken.

I kjøkkenbutikken vil du finne utstillinger av varierte kjøkkenstiler, materialer og farger. Du vil kunne vurdere kvaliteten på kjøkkenelementene, føle på overflater og se hvitevarer i funksjon. Dette gir deg tryggheten til å ta informerte beslutninger som vil resultere i et kjøkken som er både vakkert og funksjonelt, til prisen som passer din lommebok.

Relaterte artikler

Kjøkkenknotter og håndtak

Det er valget av tilbehør og personlig stil som drar kjøkkenet fra lunt til minimalistisk. Bli inspirert av de viktige detaljene i et kjøkken.

Scroll opp