Logo_2019_Huseby

Bømlo-paret fikk drømmekjøkkenet:
– Vi koser oss mer på kjøkkenet enn i stua

Da Anne Marit og Sindre Særsten Halvorsen bestemte seg for å flytte fra byen til den landlige idyllen på Bømlo, ville de tegne opp og bygge sitt eget hus. Når de skulle designe drømmekjøkkenet, fikk de ekstra hjelp fra en av Huseby Kjøkkens mange forhandlere, nemlig Kjøkken, Garderobe & Bad.

Det var tomtens beliggenhet ved sjøen som overbeviste paret om å flytte dit. Den spektakulære utsikten nytes best fra det nye kjøkkenet, som har blitt selve hjertet i huset for småbarnsfamilien. 

– Kjøkkenet er det viktigste rommet i huset vårt. Vi er veldig glade i å lage mat. Barna er med på å tilberede alt fra dumplings og nanbrød til pizza og fisk. På søndager elsker vi å sette på noe som lager god lukt i hele huset, sier Anne Marit .

Fikk hjelp til å tegne kjøkken

Anne Marit, som er lege, og mannen Sindre , som er økonom, har tegnet huset selv, helt uten forkunnskaper. 

– Det ble vårt felles prosjekt som vi koste oss med, og vi kunne bare skylde på oss selv om vi ble misfornøyde, sier Anne Marit og ler.

De var i dialog med mange leverandører under planleggingen av kjøkkenet, men fant ikke en løsning som passet dem. 

– Alle sa at de kunne tegne akkurat hva vi ville ha, men det var ikke det vi trengte. Vi ønsket noen å sparre med. Noen som kom med innspill og forslag til ideene våre, forteller Anne Marit.

Etter mange runder har de spesielt èn person å takke for det fine kjøkkenet. Hanne Kari Lande ved Kjøkken, Garderobe og Bad, fikk fart på sakene. 

– Hun var virkelig på, og det føltes som en umiddelbar match der. Vi sendte bilder til inspirasjon og Hanne Kari svarte at hun trodde hun skjønte hva vi ønsket oss. Og det gjorde hun virkelig. Oppfølgingen var formidabel, og vi fikk alt vi ba om. Hun greide å samle tankene våre, fortsetter Anne Marit fornøyd.

Smarte kjøkkenløsninger

For å møte parets spesifikasjoner, var det nødvendig med nøye planlegging og smarte kjøkkenløsninger.

Fra inventaret til Huseby kan man velge mellom en rekke forskjellige stiler, og mulighetene er mange i valg av benkeplater, hvitevarer, knotter og håndtak, belysning og annet tilbehør.

Valget falt på Husebys eksklusive serie Signatur, med fronten Dill i beisfarget Torv.

Skuffer og skrog er i trefinér, og benkeplaten er Silestone med skurelist på veggen.

Åpne kjøkkenhyller

Et av familiens ønsker var å samle sine mange reiseminner med affeksjonsverdi på kjøkkenet. Hanne Kari integrerte dette på elegant vis, med en åpen kjøkkenhylle som gir rommet litt ekstra personlighet. 

– Hun tegnet hyller som passet perfekt og ga kjøkkenet et levende uttrykk. Nå har jeg et sted å vise minner fra reiser, som keramikksamlingen fra Santorini, påpeker Anne Marit stolt.

Kjøkkenøy med sitteplasser

Et element familien setter ekstra stor pris på, er kjøkkenøya. 

– Sindre insisterte på å ha oppvaskkummen på øya, selv om mange mente at stekeplaten burde plasseres der. Ettersom det er masser av benkeplass på øya, er den ypperlig å bruke til både matlaging og andre aktiviteter man ellers ville sittet rundt bordet for. 

– På denne måten blir en kjedelig oppgave som oppvask til noe sosialt. Samtidig har du den fine utsikten å hvile øynene på. Kjøkkenøya har ført til at vi er mer oppmerksomme med ungene når de sitter og gjør lekser eller tegner, påpeker Anne Marit.

Det samme gjelder om de har gjester. Kjøkkenøya har sitteplasser på begge sider, med god plass til beina under benken. 

– Vi koser oss mer på kjøkkenet enn i stua. Det er ofte at vi som par også får kvalitetstid sammen der når ungene er i seng. Da snakker vi om hvordan dagen vår har vært og tar oppvasken sammen, sier Anne Marit. 

Fra havet til kjøkkenbenken

Fra huset er det kort vei til vakre omgivelser nede ved naustet. Der er Sindre ofte å finne på fisketur. Fangsten havner gjerne rett i stekepannen på drømmekjøkkenet, med den vakreste utsikten.

– Vi sier ofte til hverandre at “Gu’, kor heldige vi er!” utbryter Anne Marit til slutt. 

Relaterte artikler

Scroll opp