fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Hvitevarer for en bedre kjøkkenopplevelse

Nå er det ikke lenger bare mobilen, nettbrettet og TV-en som er smart. Hvitevarer med avansert teknologi er på full fart inn i norske hjem. Innovative løsninger som kan gjøre de fleste til en MasterChef.

Se de nye tekniske løsningene som gjør din hverdag på kjøkkenet enklere:

Foto: Miele
Foto: Miele

Wi-Fi-tilkoblede hvitevarer

Fra en app på mobilen kan du styre Wi-Fi-tilkoblede hvitevarer i hjemmet. Teknologien utvikler seg, og stadig flere hvitevarer kan nå styres fra mobilapper.

Du kan for eksempel starte vaskemaskinen og tørketrommelen uansett hvor du er –kanskje like før du drar fra jobben, slik at du har rene klær når kommer hjem.

Appen kan også varsle deg når maten er ferdig tilberedt i stekeovnen, når det er på tide å kjøpe oppvasktabletter eller om du har glemt å lukke kjøleskapsdøra.

En ny generasjon av intelligente oppvaskmaskiner

Gjennom tilkobling og oppdateringsfunksjonalitet legger vi grunnlaget for at produktene skal fortsette å være førsteklasses i mange år, og dermed hele tiden kunne tilpasse seg til vanene til dem som eier dem.

Som Europas fremste spesialist på innebygde hvitevarer tilbyr Siemens full fleksibilitet med sin nye generasjon oppvaskmaskiner. Med et bredt utvalg av modeller passer produktene inn i alle kjøkken. Fra underbygde modeller til helintegrerte modeller, og løsninger for spesialmontering som for eksempel installasjon et høyskap. Alle oppvaskmaskiner, med både 45 og 60 cm bredde er oppgradert til den nye generasjonen. Alt dette er i velkjent og elegant Siemens-design med fascinerende blått lys for interiørbelysningen og i statusdisplayet med sidelys.

Foto: Siemens
Foto: AEG

Oppvaskmaskiner med nye funksjoner

Det finnes oppvaskmaskiner som lar deg løfte og senke den nederste kurven, slik at du kan laste inn og ut av oppvaskmaskinen mer effektivt og ergonomisk. AEGs nye oppvaskmaskin med ComfortLift er et godt eksempel på dette. Takket være en unik løftemekanisme, glir den nedre kurven enkelt ut og løftes opp i perfekt arbeidshøyde

I tillegg har de aller fleste oppvaskmaskiner innvendig lys – etter du har prøvd dette, er det vanskelig å snu seg tilbake.

 

Automatisk dosering av oppvaskmiddel

Miele har utviklet en oppvaskmaskin med automatisk doseringssystem, kalt PowerDisk.

På denne måten sløser du ikke med vaskepulveret og resultatet blir perfekt, da mengden doseres nøyaktig etter hvor skittent innholdet er. Vanligvis trenger man å fylle på vaskepulver etter hver 20. vask (med økonomiprogram på 50°C).

Foto: Miele
Platetopp og ventilator i elegant kombinasjon. Avbildet modell: MIELE TwoInOne

Faktisk er de mer effektive enn tradisjonelle ventilatorer ettersom kraften i downdraften, som det kalles, er vesentlig sterkere enn hastigheten på stigende damp.

Benkeventilatoren suger rett og slett til seg dampen på en utrolig effektiv måte. Det betyr også bedre luftkvalitet på kjøkkenet ettersom varme og os aldri når ansiktshøyde og kan spre seg i rommet.

På kjøkkenspråket sier vi at det gir svært god cleanrate.

Stekeovnen gjør jobben for deg

Av gammel vane setter mange stekeovnen på 200°C med over- og undervarme, uansett hva som skal tilberedes.

Men nå begynner det å bli vanlig at stekeovner har forhåndsprogrammerte valg for det du skal tilberede, slik at du slipper å tenke på kjernetemperatur, steketid og så videre. Det eneste du trenger å gjøre er å fortelle ovnen hva du har satt inn og hvordan du ønsker det tilberedt, så styrer ovnen temperaturen og steketiden. De aller fleste stekeovner snakker norsk.

Foto: AEG
Foto: Miele

Trådløst steketermometer

Miele har lansert et patentert, trådløst steketermometer – som et alternativ til det tradisjonelle termometeret med ledning.

Med det trådløse steketermometeret tilbereder du kjøtt, fisk og fugl på nøyaktig temperatur. Og alt sammen uten tilsyn, ettersom resttidsanvisningen viser når maten er ferdig. Det trådløse termometeret er praktisk plassert i døren, lett å håndtere og alltid klar til bruk.

 
 

Sensor for induksjonstoppen

AEG har lansert flere platetopper med sensorstyring. Én av nyvinningene har fått navnet SensePro®, og leveres med trådløst steketermometer som identifiserer temperaturen nøyaktig, og kommuniserer varmereguleringer med platetoppen. Det trådløse steketermometeret måler kjernetemperaturen i maten.

Kok pasta, småkok saus, eller pannestek en biff. Vil du ha den rå, medium eller godt stekt? Du kan også tilberede sous-vide på koketoppen. I tillegg hindrer sensoren overkoking.

Foto: AEG
Foto: Miele

Stekeovn med innebygget kamera

Det finnes også stekeovner med et innebygget kamera i ovnsrommet.

Du kan dermed gå en tur i parken og likevel følge med på søndagssteika. Døra på stekeovnen åpnes når maten er ferdig tilberedt, slik at temperaturen holder perfekt temperatur til du kommer hjem.

Designet for å forsvinne

Nye Siemens glassdraftAir kombinerer enestående design med materialer av høy kvalitet og utmerket ytelse slik at du får det ultimate kjøkkenet med åpen løsning. 

Med glassdraftAir får du et skikkelig blikkfang i kokesonen – som et startpunkt for ekstraordinære øyeblikk. Den har diskret og gjennomsiktig design som utmerker seg på kjøkkenet ditt, og innovativ teknologi som garanterer deg og dine gjester frisk luft som alltid er fri for matlukt.

Foto: Siemens
Foto: Miele

Dampovn

Den tradisjonelle stekeovnen omgir maten med tørr varme. Stekeovner med dampfunksjon bruker derimot damp til prosessen.

Denne ekstra fuktigheten forbedrer smaken, teksturen og fargen mens den samtidig tar vare på sprøheten. Du kan også tilberede flere forskjellige matvarer samtidig.

Dampovner har blitt brukt av profesjonelle kokker i mange år, men har etter hvert blitt tatt i bruk i norske husholdninger.

Vakuumskuff til sous-vide

For den som sverger til sous-vide-matlaging, kan en vakuumskuff være en god investering.

Med vakuumering bevares aroma, og matvarene holder seg friskere lenger.

Maten er vakuumforseglet i den lufttette skuffen, og muliggjør optimal varmeoverføring og saftige resultater. Vakuumskuffen er også nyttig for konservering av mat. Mange restaurantkokker oppbevarer og tilbereder biff og andre råvarer gjennom vakuumering.

Foto: Siemens
Foto: Quooker

Vannkran med kokende vann

(Løsningen går kanskje ikke under begrepet hvitevarer, men vi nevner det likevel).

Kaldt og varmt vann rett fra kranen er vi alle vant til. Noe annet er det med kaldt, varmt og kokende vann fra samme kranen.

Tenk hvor mye tid du sparer på å få vann til tekoppen, potetkjelen eller rengjøring på et blunk. Kranen med kokende vann består av en kran og en beholder, hvor vannet varmes opp og bevares varmt. Beholderen plasseres under kjøkkenbenken og kobles til husets strøm- og vannforsyning.

Stekeovn med pyrolyse

Dersom du ikke er glad i å skrubbe stekeovnen, bør du vurdere å skaffe deg en stekeovn med pyrolyse.

Pyrolyse er en renseprosess der fett og andre matrester forbrennes ved hele 400–500°C. Det eneste som ligger igjen er en spiseskje med aske, som enkelt kostes ut når ovnen blir kald. Men husk at tilbehøret til ovnen ikke tåler denne ekstreme varmen – du må ta ut sideriller og stekebrett før du starter varmebehandlingen. Les bruksanvisningen før du setter i gang!

Pyrolysefunksjonen er angitt på ulike måter av de forskjellige produsentene. Ofte står det en «P» i program-displayet, eller så står ordet «pyrolyse» fullt ut på digitale display.

 
 

Relaterte artikler

Scroll opp