fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

50 år med kjøkken - Bli med på en tidsreise!

Husker du hvordan ditt barndoms kjøkken så ut? De fleste av oss gjør det. Huseby har fått vært med i hverdagen til mange familier de siste 50 årene. Fortsatt sendes nye kjøkken ut fra fabrikken vår i Våle hver eneste dag - klare for å oppfylle nye kjøkkendrømmer. Mye har skjedd de siste 50 årene, men fortsatt lager vi kjøkken på ekte møbelvis.

Finner du ditt barndoms kjøkken her?

70-talls hjemmet i brune toner

Mørke beisfarger og profilerte fronter preget trendene på 70-tallet. Huseby som kjøkkenprodusent så dagens lys i 1974 og utviklet produkter som passet rett inn i trendbildet. 

Med bakgrunn som møbelsnekkerbedrift hadde Huseby i en årrekke produsert eksklusive TV-møbler for Tandberg. Og var det èn ting Huseby-arbeiderne kunne, så var det var treverk. Det ble snekret, pusset og beiset kjøkken utover på 70-tallet. 

Prikken over i’en var å få fargede hvitevarer, slik at du kunne matche både fargen på veggen og ikke minst gardinene dine med kjøkkenet. 

Les mer: Aril har jobbet i Huseby i 53 år

 

80-tallet med puffermer, høyt hår og kjøkken i tre

De mørke beisfargene forsvinner ut av trendbildet, og lyst treverk i bjørk, eik og furu blir stadig mer populært.  

De naturlige fargene får plass på kjøkkenet og hvitevarene skal være som navnet sitt – hvite. Hvitmalte kjøkken med dype profiler har også sitt inntog. 

Hvilket 80-talls barn kjenner ikke igjen krukkene på benken, flisene over kjøkkenbenken og gardinbrettet over vinduet?

Elegant design og teknologi som gjør hverdagen på kjøkkenet lettere, står i fokus.

Det fargerike 90-tallet

Okergult, bonderødt, flaskegrønt og marineblått, border og brystningspanel. Høres det kjent ut?

90-tallet preges av farger, og gjerne i kombinasjon med hverandre. Til et fargerikt hjem passer det perfekt med et furukjøkken. Og det er den dominerende kjøkkentrenden dette tiåret – furu, furu, furu! Kjøkkenet preges av finurlige detaljer som skuffer med skjærefjøl og smale hyller med plass til familiens vinsamling. Kokesone i 45 graders vinkel og buede profiler i frontene satte den siste prikken over i’en på kjøkkenet.

 

Inn i et nytt millenium på 2000-tallet 

Det store milleniumsskiftet fører med seg en nye trender, og stilen endrer seg også i hjemmene våre.  Fronter med buede profiler og fargerikt interiør er ikke lenger det vi vil ha. 

Heltre perioden er på vei ut og materialer som har vært med en stund som kirsebær og lønn, må vike plassen for de hvite rommene, og ikke minst høyglans. 

På slutten av 2000-tallet ser vi inntoget av hvit som den dominerende fargen i interiøret. 

2000-tallet er står for den kanskje største endringsperioden i kjøkkentrender gjennom tidene. Det er store kontraster mellom det fargerike 90-tallet og det stilrene hvite 2000-tallet. Nå skal ikke bare veggene være hvite, men interiøret og kjøkkenet skal også ha nøytrale, lyse toner. 

Hvitt og landlig på 2010-tallet

Den hvite trenden fortsetter inn på 2010-tallet, men denne gangen i en landlig stil. 

Hvitt, kremgul og lysegrått er farger vi ser mye av i dette tiåret. Det skal være landlig og rustikk, med kryss-sprosser og grueløsninger rundt kokesonen. Vi så også subway-flisen for aller første gang, og benkeplatene er kraftigere enn vanlig, med 4 cm tykkelse i alle materialer. 

De klassiske kjøkkenene har profilerte fronter, vitrineskap med sprosser og et herskapelig utseende. Søyler med mønstre i kombinasjon med et rikt utvalg ulike skaptyper gir den ekslusive looken mange ønsker seg. 

 

 

2020-tallet tar oss tilbake til naturen

Den bærekraftige livsstilen blir stadig viktigere når vi går inn i vårt tiår. Vi ønsker oss tilbake til naturen. Til der vi kommer fra. Hjemmene våre preges av naturlige materialer, og dette gjelder også kjøkkenet. 

Trendbildet beveger seg mot benkeplater i naturstein og kjøkkenfronter i eik – både lyse og mørke beiser er populært. 

Fargene heller mot det sobre, det naturlige og det duse. Beige og grønt er store trendfarger, og gjør seg gjeldene etter et tiår med mye hvitt. 

Teknologien spiller en større rolle på kjøkkenet nå, med hvitevarer av en helt annen klasse enn tidligere. Smartteknologien gjør at man kan styre både ovner, belysning og robotstøvsugeren på kjøkkenet. 

Les mer: Har kjøkkenet blitt guttas nye garasje?

Veien videre 

Vi nordmenn har fått våre favoritter blant grønt og beige, men trenden sørover i Europa har mange innslag av blått. Ikke bare på kjøkken, men også i interiøret. I årene fremover ønsker vi i større grad å ta med naturen inn i hjemmene våre, skape et levende og lunt nordisk hjem. Vi søker mot det hjemmekoselige som med personlige detaljer og en individuell stil. Vi kombinerer farger og beis og får akkurat det uttrykket som passer oss! 

Send oss bilde av ditt kjøkken!

Del dine minner med oss! Vi vil gjerne se ditt Huseby-kjøkken, enten det er et helt nytt et, eller det er ditt barndoms kjøkken. Rotete eller klart for interiørmagasin, det spiller ingen rolle! Del et kjøkkenminne, en følelse eller hverdagen i husets hjerte.   

Send på e-post til marked@huseby.no eller tag oss på Instagram #huseby50år

Relaterte artikler

Scroll opp