fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Benkeplater på kjøkkenet

Et av de viktigste elementene på kjøkkenet er benkeplaten. Det er den du mest sannsynlig tilbringer mest tid ved.

Mange valgmuligheter på benkeplater

Benkeplater fås i mange forskjellige materiale og prisnivå. Huseby har et nært og godt samarbeid med kjente kvalitets-leverandører av benkeplater.

 

Foto: Huseby

Laminatplater kan også fås som bakplater (backsplash) på kjøkkenet, men da i tykkelse 12 – 17 mm. Bakplatene velges ofte som et alternativ til fliser, mellom benk og overskap.

Laminat benkeplater

Benkeplater i laminat har historisk sett vært et foretrukket valg på grunn av slitestyrke og fordelaktig pris.

Laminat benkeplater leveres i størst grad i 30, eller 40 mm tykkelse.

Vanligvis leveres høytrykkslaminat i 0,8 mm tykkelse som limes på sponkjerne. Høytrykkslaminat er fremstilt av flere lag papir behandlet med lim, som blir presset sammen under høyt trykk.

Det anbefales leverandører som leverer høytrykkslaminat med ordentlig sperrelaminat på undersiden av platene. Sperrelaminat hindrer fukt i å trekke opp i platen.

Høytrykkslaminat er meget ripebestandig, men oppstår det riper i denne, er det ikke mulig å fjerne disse. Laminat benkeplater krever ingen vedlikehold, og egner seg veldig godt for underliming av kjøkkenvasker.

Laminater finnes i mange forskjellige mønster og farger; treimitasjon, steinimitasjon, fantasimønster, ensfarget eller i høyglans. På benkeplater med rett forkant kan man velge forkantlister i høytrykkslaminat eller ABS, i samme farge eller mønster som benkeplaten ellers.

Vår samarbeidspartner på laminat benkeplater er Foss Plater.

Benkeplater i kompaktlaminat

Kompaktlaminat er høytrykkslaminat som er fremstilt av flere lag papir behandlet med lim, som blir presset sammen under høyt trykk til de er 12mm tykke.

Denne løsningen gir et stramt og minimalistisk preg på kjøkkenet. Overflaten er meget slitesterk, og gir et moderne minimalistisk uttrykk.

Platene produseres som regel i gjennomfarget hvit med hvit eller sort kjerne. Egner seg også som bakplater på kjøkkenet. (backsplash)

Kompaktlaminat.jpg
Foto: Foss Plater
Foto: Corinor
Corian® leveres i over 100 forskjellige mønster og overflater Foto: Huseby AS

Corian benkeplater

Corian® er et allsidig og eksklusivt komposittmateriale, med interessante fargemuligheter.

Du får et eksklusivt, slitesterkt og massivt innredningsmateriale. Plater kan bearbeides, sammenføyes og formes så å si uten synlige skjøter. Corian® har en porefri og holdbar overflate som er enkel å vedlikeholde og ser ut som ny i lang tid.
Eventuelle skader som oppstår kan som oftest lett repareres.

Materialet kan leveres i over 100 forskjellige mønster og overflater.

Materialet egner seg også godt som bakplater(backsplash) på kjøkkenet men da i 12 mm tykkelse.

Vår samarbeidspartner på Corian benkeplater er Corinor.

Benkeplater i massivtre

Heltre benkeplater er et levende materiale og er, i dobbelt forstand, et naturlig valg for mange, og tilfører kjøkkenet et organisk preg.

Heltre benkeplater varierer i struktur og farge, også innenfor de samme tresortene. Dette skyldes forskjellige vekstbetingelser som vær, vind og jordforhold. Platene produseres med fingerskjøtede staver eller gjennomgående staver. Leveres som regel i 30 eller 40 mm tykkelse, men kan også fås spesialprodusert  i 60 mm tykkelse.  Heltre benkeplater må etterbehandles med olje eller voksbasert olje ved montering og vedlikeholdes regelmessig. Heltreplater egner seg godt til underliming av vasker, men krever spesielt godt vedlikehold ved kanten på vasken.

Sjekk gjerne om heltreplatene er miljømerket for bærekraftig skogbruk. FSC – godkjenning

Våre samarbeidspartnere på benkeplater i massivtre er Corinor og Foss Plater

Foto: Foss Plater
Foto: Consentino

Silestone benkeplater

Silestone benkeplater (kompositt) er et eksklusivt materiale laget av mer enn 90 % naturlig kvarts som gir sterke overflater med holdbarhet og bestandighet.

Disse egenskapene mener mange er det beste valget for både kjøkken, bakpaneler for kjøkken og bad.

Materialet tilbys i mer enn 80 forskjellige teksturer og farger og er enkelt å vedlikeholde. Leveres også i tynnere utgave som bakplater (backsplash) på kjøkkenet.

Vår samarbeidspartner på Silestone benkeplater i er Consentino Norway AS.
Benkeplatene bearbeides hos lokale steinprodusenter i store deler av Norge.

Dekton benkeplater

Dekton er den nye eksklusive ultrakompakte overflaten fra den spanske produsenten Cosentino. Et materiale laget av porselen, glass og kvarts. Med sin nullporøsitet har den blitt et allsidig og motstandsdyktig valg. 

Dekton ble i utgangspunktet utviklet til bruk på bygningsfasader, men har på kort tid gjort sitt inntog på kjøkkenet. Dekton-overflatens høye bestandighet mot UV-stråler har gjort det mulig å designe benkeplater til utendørs bruk som bevarer fargen og teksturen.

Vår samarbeidspartner på Dekton benkeplater i er Consentino Norway AS
Benkeplatene bearbeides hos lokale steinprodusenter i store deler av Norge.

Foto: Consentino
Foto: Blanco

Benkeplater i rustfritt stål

Hvem husker vel ikke til heldekkende kjøkkenvasker på våre kjøkken på 70- og 80 tallet, gjerne med egen utslagsvask? I dag kan man få spesialtilpassede benkeplater i rustfritt stål som dekker hele kjøkkenbenken (e).

Disse benkeplatene gir kjøkkenet et industrielt preg.

Platene er hygieniske, resistent mot flekker, lett å holde rent, miljøvennlig, samt lett å holde ren. Benkeplater i rustfritt stål kan leveres i polert eller børstet overflate. Det finnes også løsninger med mer spesialutviklede overflater.

Materialet leveres også som backsplash.

Vår samarbeidspartner på benkeplater i rustfritt stål er Blanco SteelArt (Nibu).

Scroll opp