Bli med inn på hytta til Merete Mørk Lingjærde, kjent fra "Skal vi Danse"
Kjøkkendrøm på fjellhytta til Merete Mørk Lingjærde
På toppen av en liten ås med utsikt over Turufjell, langrennsløyper rett utenfor døren og slalombakken et steinkast unna, ligger hytta til Merete Mørk Lingjærde og mannen Anders. Da de i vinter overtok sin nye fjellhytte visste de én ting med sikkerhet: kjøkkenet måtte byttes ut.
Et kjøkken som fungerer
Det opprinnelige kjøkkenet var upraktisk med lite benkeplass, og dårlig lagringskapasitet. For Merete og Anders, som elsker å lage mat og ofte har besøk, ble det raskt klart at det ikke holdt mål.
Veien ble kort til kjøkkendesigner Thy Le hos Huseby Alnabru som har lang erfaring med å tegne hyttekjøkken. De fant tonen umiddelbart og kjøkkenet ble tegnet helt på nytt med en kjøkkenøy, praktiske skuffer og smarte hjørneløsninger.
– Det gamle kjøkkenet passet ikke til en sosial fjellhytte hvor vi både lager mye mat og har mange gjester. Nå har vi fått en løsning hvor gjestene kan ha et glass vin i hånden, mens vi lager mat og det føles aldri “crowded”, forteller Merete.
Hytta har en åpen stue- og kjøkkenløsning med 5-6 meter under taket, og Merete ville beholde den luftige romfølelsen også på kjøkkenet. Derfor fikk kun én vegg overskap. På langveggen har de et statement piece av et bilde som gir rommet den lille prikken over i’en.




Design som tåler både tid og bruk
Paret valgte en stilren front med sorte, enkle grep – et uttrykk som gir en moderne kontrast til det varme treverket i hytta.
Benkeplaten ble nøye valgt ut for å harmonere med de beisede veggene og gjør den åpne løsningen helhetlig i en gjennomført stil. Merete forteller at de strevde litt med å finne riktig benkeplate da det er “100 000” valgmuligheter. De visste at de ville ha laminat som er slitesterkt og solid. Valget falt til slutt på en grå laminatplate som plukker opp fargen fra både kjøkkenet og veggen.
Kjøkkenet er i modellen Pinje, en av Husebys bestselgere.
– Jeg var redd for fingermerker på kjøkkenfrontene, men denne overflaten er veldig fin. Den er både vakker og enkel å holde ren. Vi merker at det er god kvalitet, forteller Merete.
Alle detaljer er nøye vurdert, fra den svarte vasken til blandebatteriet i lekkert design. Selv barstolene ble valgt med omhu – med høy rygg og god komfort, slik at frokosten ved kjøkkenøya blir et lite høydepunkt hver dag.
Alt gikk på skinner!
Prosessen med kjøkkenet begynte med kjøkkendesigner Thy Le på Huseby Alnabru. Hun kjente allerede til denne hyttetypen og kom raskt med første løsningsforslag.
– Etter et par runder med justeringer og et Teams-møte, fikk vi akkurat den løsningen vi ønsket, forteller Merete. Thys ekspertise viste seg raskt, da hun stilte spørsmål paret ikke engang visste at de burde tenkt på. Merete forteller at de fikk klare og detaljerte instruksjoner fra Thy for å ta nøyaktige mål, og hun var streng på at de skulle gjøre dette ordentlig for å unngå feil.
Da vi var ferdige, var alt på plass – ikke en millimeter feil, og kjøkkenet var strøkent, forteller Merete engasjert.
Logistikken var en bekymring for for paret, ettersom hytta ligger på fjellet et godt stykke hjemmefra. Men Huseby leverte på alle fronter. Alt kom på avtalt tid, og transportøren var på plass før de rakk å være der. – Mannen min Anders skulle hjelpe til med å bære kjøkkenet inn, men da han kom opp på hytta hadde sjåføren allerede båret inn hele kjøkkenet selv!
Da det oppstod en produksjonsfeil i benkeplaten, ble det håndtert raskt og effektivt – Thy ordnet alt før vi rakk å reagere. Feilen ble rettet på rekordtid, og da vi kom tilbake til hytta, var alt klart.


– Vi er veldig fornøyde med både service og resultat – Huseby leverte på alle fronter, og vi er superhappy med vårt nye kjøkken!
– Merete Mørk Lingjærde


Merete og Anders sine beste tips til hyttekjøkkenet:
Prioriter benkeplass
Sørg for rikelig med benkeplass – det er essensielt for å kunne jobbe effektivt på kjøkkenet. Unngå å fylle opp hele arbeidsområdet med unødvendige ting.
Tenk på behovet for oppbevaring
Ikke fyll alle vegger med overskap. Tenk gjennom hvor mye du egentlig trenger å oppbevare – hvor mange serviser og glass har du bruk for? Begrens mengden og gi rom for mer luft i kjøkkenet.
Invester i gode hvitevarer
Når det gjelder hvitevarer, er det viktig å velge kvalitet. Gode hvitevarer gjør matlagingen enklere og mer effektiv.
Kjenn dine kjøkkenbehov
Tenk på hvordan du bruker kjøkkenet. Hvis du har behov for mye plass til fersk mat, kan et stort kjøleskap være viktig. En liten fryser kan være tilstrekkelig – vurder å plassere en topphengslet fryser et annet sted, som i boden, for å spare plass på kjøkkenet.
Invester i en kjøkkenøy
En barløsning kan være en flott måte å gjøre matlagingen sosial og morsom på. Det gir både plass til matlaging og et hyggelig samlingspunkt.
Unngå overdekoring
Det er lett å overfylle benken med oljer, krydder og annet utstyr, men hold benkeplassen ryddig og minimalistisk. Sett bort skjærefjøler og andre redskaper for å få et renere, mer moderne uttrykk.
Hør på erfarne kjøkkenfolk
Ikke vær redd for å ta råd fra eksperter. Selv om du har egne meninger, er det ofte lurt å lytte til de som har erfaring med kjøkken – de kan hjelpe deg å unngå dyre feil og gjøre prosessen mer effektiv.
Materialbeskrivelse:
Kjøkken: Pinje i standardfargen Aske | Benkeplate fra Foss Plater | Grep fra Huseby – Grep229 | Vask fra Franke | Ventilator fra Røroshetta | Hvitevarer fra AEG
Prosjektet er levert av Huseby Alnabru.
Digitalt eller i butikk
Relaterte artikler

Tvillingene Roy og Ronny
I Husebys lakkavdeling finner du et unikt radarpar: tvillingene Roy og Ronny Hvam. Med over 30 års erfaring har de lakkert en god del kjøkken for Huseby.

Fra gammelt og upraktisk – til et kjøkken vi elsker
Da Andreas og Hege kjøpte nytt hus, så de at at kjøkkenet trengte en skikkelig oppgradering.

Årets fargetrender 2025
Fra motebransjen til interiørverden har paletten utviklet seg fra myke beige og naturtoner til dypere og fyldigere nyanser.