fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Kjøkkenvask

Huseby_MUSKAT-Tønsberg_ (19)

Man er ikke ferdig på kjøkkenet før man har vasket opp!

Derfor er det viktig med en vask som har nok av arbeidsplass og som gjør den kjedelige oppvasken til en lek.

Og det er mange muligheter og valg å ta. Skal du ha én vask eller to? Hvor store skal kummene være? Hvilke avrenningsmuligheter ønsker du?

Nedfelt, planlimt og underlimt kjøkkenvask

Den rimeligste løsningen er en såkalt nedfelt vask. Montøren skjærer hull i benkeplaten og fester kjøkkenvasken fra undersiden. Nedfelt vask velges  vanligvis til benkeplater i laminat eller massivtre.  En liten ulempe kan være at det er litt vanskeligere å tørke smuler fra benken og rett ned i vasken. Alternativet er en planlimt vask, som er på nivå med benkeplatens hovedside. Planlimt kjøkkenvask er å foretrekke når man velger benkeplater i stein eller kompositt.

Den vanligste løsningen er i dag en underlimt vask. Dette er det mest praktiske, da det ikke er noen kant eller fuge hvor det kan samle seg smuler og skitt.

Huseby kan råde deg til hvilken vask du burde velge til ditt kjøkken.

Huseby_Oppvaskbenk_01

Stor eller liten kjøkkenvask?

I dag ønsker de fleste en bred kjøkkenvask, med en stor kum i stedet for to mindre.

Dette lar deg vaske rister og stekebrett på en effektiv måte og med god plass. Vasker du derimot det meste i oppvaskmaskinen, holder det kanskje med en mindre kjøkkenvask. Noen synes likevel at det er mer praktisk med en kjøkkenvask med to kummer. Har du god plass på kjøkkenet kan en ekstra vask i kjøkkenøya være praktisk. 

Foto: Nibu/Blanco

Kjøkkenvask og lekkasjesikring

Et trygt kjøkken er et godt kjøkken. I en oppvaskbenk kan det oppstå lekkasjer. Men det finnes løsninger som gir deg et tryggere kjøkkenliv.
Vi anbefaler installering av Waterguard, Norges mest solgte lekkasjesikring, som er likt av forsikringsselskapene og svært nyttig i våtsoner i forbindelse med oppvaskbenk. Din rørlegger hjelper deg med å velge den beste løsningen.

Finn ut mer ved å kontakte din lokale Huseby Kjøkken-forhandler i dag!

Scroll opp