fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Knotter og håndtak | De viktige detaljene på kjøkkenet

Kjøkkenmodellen er valgt, fargen er bestemt, nå er det de siste detaljene, den berømte prikken over i'en. Skal du ha nostalgiske knotter, de mer praktiske eller et lekkert håndtak? En miks av knotter og håndtak? Alternativene er mange. Heldigvis kan våre kjøkkenkonsulenter hjelpe deg med valgene.

Håndtak og grep 

Håndtak og grep skal åpne og lukke skuffer og skap uendelige ganger. Noen ganger rolig og mykt, mens andre ganger mer bestemt. De skal tåle livet på kjøkkenet.

For selv om håndtak og grep er en del av interiøret, er det også en praktisk detalj i den daglige bruken av et kjøkken.

For å skape balanse velger mange håndtak og grep som harmonerer med blandebatteriet og vasken.

Når du er midt i hverdagens mas, trenger du et praktisk kjøkken som fungerer som det skal. Hvis du har små barn eller eldre familiemedlemmer, kan det være lurt å velge håndtak som er enkle å gripe og åpne. 

Håndtak er spesielt godt egnet til store og tunge skap som fryser, kjøleskap og oppvaskmaskin. De gir et solid grep og tåler hyppig bruk over tid. Knotter egner seg godt på underskap, og ved å kombinere de to kan du få et lekkert kjøkken som også er praktisk!

 

Kjøkkenknotter

Huseby tilbyr et stort utvalgt av ulike knotter i flere former og størrelser, slik at du kan finne den kjøkkenknotten du vil trives med.

Vi har kjøkkenknotter i stål, nikkel, tinn, messing og krystall. Riktig kjøkkenknott kan skape et nytt og spennende helhetsinntrykk i rommet. Det er valget av tilbehør og personlig stil som drar kjøkkenet fra lunt til minimalistisk.

Med over hundre grep til kjøkkenskap og skuffer kan du sette ditt personlige preg på rommet. Ikke vær redd for å velge knotter som skiller seg ut og som viser din personlige smak! 

Les mer om våre knotter her

10 tips til å velge riktig grep

1. Stil og estetikk – Velg håndtak som passer kjøkkenets stil og uttrykk

2. Materialer og finish – Knotter og håndtak bør harmonere med andre detaljer på kjøkkenet, som vask, blandebatteri og hvitevarer

3. Størrelse – Ta hensyn til størrelsen på dørene, store dører krever større håndtak, mens mindre dører kan se bedre ut med små knotter

4. Funksjonalitet – Velg grep som er ligger godt i hånden og som gjør det enkelt å åpne skuffer og skap på kjøkkenet 

5. Kombinasjoner – Samme knotter og håndtak på hele kjøkkenet gir et rent uttrykk, mens kombinasjoner gir den moderne følelsen

 

6. Holdbarhet – Velg solide grep som tåler hverdagen på kjøkkenet

7. Rengjøring – Grep med komplekse detaljer kan være vanskelig å rengjøre, mens glatte overflater gir lettere vedlikehold

8. Pris – Sett et realistisk budsjett, men husk at knotter av høy kvalitet kan være en investering som varer i mange år

9. Personlig smak – It’s all in the details! Legg ditt personlige preg på kjøkkenet med de håndtak og knotter som akkurat du liker. 

10. Prøv før du kjøper – Ta deg tid til å prøve ulike alternativer i en av våre butikker. Det vil hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen.

Kjøkkenkvalitet som varer

Å lage et kjøkken, kanskje boligens mest brukte rom. Et rom som alle er innom flere ganger i døgnet. Skuffer og skap som skal åpnes og lukkes utallige ganger. 

Det krever solid kvalitet og god planlegging så man tar de riktige valgene underveis. Detaljer som hvilke knotter og håndtak man velger er med på å sette atmosfæren i rommet. Det gir rommet det lille ekstra. 

Disse detaljene skal tåle den daglige bruken, samtidig vise din personlighet og stil. 

Med god hjelp fra våre kjøkkenkonsulenter hjelper vi deg med å velge gode løsninger.

 

Finn din nærmeste forhandler her

 

Ditt favoritt moodboard!

Med nesten uendelige kombinasjoner av former, farger, størrelser og materialer er det bare å  leke seg.

Vi anbefaler å komme innom en av våre butikker for å teste, kjenne og prøve hvilke håndtak og knotter som passer til den kjøkkenfronten og fargen du har valgt. Alle våre butikker har et prøveområde hvor modeller og farger er utstilt. Her kan du lage ditt helt eget moodboard. Finn ut hvilke kjøkkenknotter eller håndtak som best balanserer med dine farger, behov og ønsker.

Test dem, og se om de ligger godt i hånden og fungerer når du har hendene fulle eller skal åpne skapet for hundrede gang den dagen.

Velkommen til oss!

Les mer om moodboards

Vi søker en personlig stil

Vi nordmenn har fått våre favoritter blant grønt og beige, men trenden sørover i Europa har mange innslag av blått. Ikke bare på kjøkken, men også i interiøret. I 2024 ønsker vi mer å ta med naturen inn i hjemmene våre, skape et levende og lunt nordisk hjem. Vi søker mot det hjemmekoselige som samtidig viser hvem vi er og hva som er viktig for oss med fargene og detaljene vi omgir oss med. 

Comeback: Retro-feber

Med buede former, riflede glass og store mønstre tar denne trenden oss tilbake i tid. Det handler om å hente inspirasjon fra historien, og jobbe med form og linjer for å skape en tidløs eleganse. Materialkombinasjoner og bruk av sterke farger gir et friskt pust til retro-elementene. 

Relaterte artikler

Scroll opp