fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Oppgradering av sommerhytta | Se familiens nye kjøkken på Tjøme

Allerede i 2006 kjøpte det unge paret Elisabeth og Edvard hytte på Tjøme. Dette skulle bli deres fristed fra bylivet i Oslo - med havutsikt og et deilig uteområde hvor barna kunne løpe fritt. Etter mange fine år i sommerhytta bestemte de seg i fjor for å bygge ut. Og da var det nytt kjøkken som ble hovedfokus for oppgraderingen av hytta.

Kjøkkenet skal være lyst, luftig og lett! 

Det var bestillingen kjøkkenkonsulenten fikk da Elisabeth og Edvard Aaby gikk inn døren på Huseby Kjøkkenstudio Nøtterøy

En av Elisabeths venninner er interiørarkitekt og hadde tegnet opp layouten på hytta. Allerede før paret begynte kjøkkenprosessen i butikk, hadde de en klar formening om hva de ønsket seg. 

– Vi var godt forberedt og visste at vi ville ha et rent design med et varig uttrykk. Begge ville ha god benkeplass og et luftig uttrykk.

De ville i utgangspunktet ikke ha overskap, men etter en nøye gjennomgang av all innredning, ble det tydelig at de ikke klarte seg uten. For et nytt kjøkken skal ikke bare være lekkert, det skal også være praktisk!  

For å ivareta den lyse og lette stilen ble et naturlig kjøkkenvalg en av Husebys bestselgere, nemlig modellen Pinje. Med store fargeprøver og moodboards landet de på en fargepalett som er sommerlig og fin, med spesialfargen Tidløs på skapene, og knotter i krom. Benkeplaten er også lys med med et lite spill som bryter opp designet. Denne strekker seg et stykke opp på veggen og reflekterer virkelig dagens kjøkkentrender.   

Planleggingsfasen | Endeløse valgmuligheter og avgjørelser

Etter første møte med kjøkkenkonsulenten, hadde Elisabeth og Edvard bestemt seg. Det måtte bli Huseby. 

– Elisabeth og jeg så på hverandre og visste at det ikke var noe vits å se andre steder. Kjøkkenkonsulenten Ellen Kjølner forsto hva vi ønsket oss, kom med gode forslag som vi ikke hadde tenkt på, bremset oss på de riktige stedene og gav oss alternative løsninger som fungerte bedre enn våre ideer, forteller Edvard.  

– Selv om vi var godt forberedt til første møte, var det allikevel mye vi ikke hadde tenkt på. Noen utfordringer vi rett og slett ikke visste om lot seg løse.  

– For oss virket det som et kjempeproblem at skråtaket gjør at deler av kjøkkenet ikke kan ha full høyde. Det var en lettelse da vi ble fortalt at dette ikke var noe problem. Huseby ordnet dette med en spesialløsning, forteller Elisabeth.

Multifunksjonell kjøkkenøy og oppbevaringsløsninger

I hjertet av sommerhytta står kjøkkenøya. Her, under de store vinduene innbyr  kjøkkenet til mer enn matlaging.    

– Det er gøy å se datteren vår virkelig bruke kjøkkenøya. Hun velger gjerne den fremfor spisestuen, forteller de. Edvard har også funnet sin plass ved kjøkkenøya. Han tar gjerne frem PC’en og jobber der. Med store vinduer og høyt under taket blir kjøkkenøya et midtpunkt i rommet som det er naturlig å sette seg rundt. 

Kjøkkenøya er utformet med tanke på både funksjonalitet og estetikk. På siden som vender mot kjøkkenet, finner man skuffer og en ovn, mens den andre siden skjuler praktiske skap bak stilige barstoler. 

 

– “Vi har fått så mye oppbevaringsplass at vi nesten ikke vet hva vi skal fylle det med,” ler Elisabeth.

Det er en tilfredsstillelse å vite at alt har sin plass. Det gir en følelse av ro og orden i det store lyse rommet.

 

Les mer: Kjøkkenskap | Skapløsninger som er viktig for kjøkkene

– Vi visste ikke at Huseby leverer mer enn bare kjøkken. Da vi forsto at her kan vi innrede flere rom i huset, gikk vi igang med å planlegge både en TV-benk og innebygd sittebenk. Det har blitt så fint, og gir en helhetlig look i det store åpne rommet. 

– Elisabeth Aaby

Innebygd sittebenk og spesiallagd TV-hylle 

Hyttas viktigste oppholdssted er det store åpne allrommet som rommer både kjøkken, stue og spisestue.  

For å få en helhetlig følelse i rommet valgte Elisabeth og Edvard en spesialbygd TV-hylle i samme modell som kjøkkenet, Pinje. Sittebenken er i modellen Persille og her har de valgt spesialfargen Frostrøyk.

Elisabeth og Edvard visste ikke at Huseby lager andre møbler enn kjøkken, men både garderobe, bad, benker og hyller snekres i Husebys fabrikk i Våle, bare 1 times tid unna hytta på Tjøme. 

 

Tips til deg som skal ha nytt kjøkken 

Den luftige hytta i havgapet fremstår som alt annet enn tilfeldig. Her er alt planlagt ned til den minste detalj, i Elisabeths ånd.  

 – Mitt beste råd er å planlegge godt. Edvard er ofte rask til å ta avgjørelser, men her tillot vi oss å ta planleggingen et skritt lenger. Jeg innredet alle skuffer og skap på tegnebrettet slik at vi skulle få nok oppbevaring, og det fikk vi, forteller Elisabeth fornøyd. 

Elisabeth og Edvards 3 beste kjøkkenråd: 

  • Planlegg godt! Tenk gjennom hva du skal ha i hver eneste skuff og skap før du er ferdig med kjøkkentegningen
  • Velg en forhandler du stoler på – dette er et viktig kjøp, og en stødig leverandør med god kommunikasjon er viktig for å lykkes med prosjektet
  • Bruk kjøkkenkonsulenten for alt det er verdt. Det finnes ingen dumme spørsmål, bare gode råd!

Se flere bilder fra kjøkkenet på sommerhytta:

Materialbeskrivelse:

Kjøkken: Pinje i spesialfargen Tidløs | Benkeplate Dekton – Silver Koast Marina | Knotter T Uniform fra BeslagDesign 

Benk: Persille i spesialfargen Frostrøyk

TV-hylle: Pinje i spesialfargen Tidløs

Hvitevarer fra Siemens: iQ500 Vario vinskap 82×60 cm | iQ700 Induksjonstopp med integrert ventilator 80 cm | iQ500 Integrert kjøleskap 177,5×56 cm | iQ500 Fryseskap til underbygging 82×59,8 cm | iQ500 Innbyggingsovn 60×60 cm

Prosjektet er levert av Huseby Kjøkkenstudio Nøtterøy

SOMMERKAMPANJE! FRA 03. JUNI – 15. JULI ER DET 30% PÅ ET STORT UTVALG HVITEVARER FRA SIEMENS.

Relaterte artikler

Kjøkkenknotter og håndtak

Det er valget av tilbehør og personlig stil som drar kjøkkenet fra lunt til minimalistisk. Bli inspirert av de viktige detaljene i et kjøkken.

Scroll opp