Hjemme hos Harald Rønneberg & Sølvi Haugland
Vannlekkasjen som endte i et nytt rålekkert kjøkken
Da vannet fra takterrassen begynte å lekke inn på kjøkkenet, fikk Harald og Sølvi endelig den perfekte unnskyldningen til å kvitte seg med det gamle klønete kjøkkenet som de for lengst hadde gått lei av.
– Vi hadde drømt om dette lenge, og det har blitt så fett! forteller Harald begeistret.
Et kjøkken som måtte fornyes
Det var flere grunner til at kjøkkenet hos familien Rønneberg/Haugland skulle byttes ut. – Vi var drittlei det gamle, sier Harald. – Det var klønete og hadde blitt noen år. Så da vi kom hjem fra ferie, og oppdaget lekkasje fra takterrassen og ned på kjøkkenet. Da var det ikke lenger noe tvil.
Sølvi legger til at de har ønsket seg og snakket om et kjøkkenbytte i lang tid. – Vi hadde snakket om det kjempelenge, men lekkasjen fremskyndet det hele.
Da vi møtte Huseby, falt alt på plass. Timingen kunne ikke vært bedre, forteller Sølvi.
Harald og Sølvi fant raskt tonen med kjøkkendesigneren Mette Line Biseth på Huseby Kjøkkenstudio Skøyen. Sammen begynte de å finne riktig stil og praktiske løsninger. Det tok ikke lang tid før valget falt på modellen Pesto, beiset i den sofistikerte fargen Nero Natur. – Et perfekt valg, sier Sølvi. Den moderne elegansen i treverket kombinert med de nøye utvalgte håndtakene løfter designet og gir kjøkkenet en eksklusivitet som kler deres klassiske leilighet.
Urban living med smarte løsninger
Harald og Sølvi bor i en leilighet på Frogner i Oslo, og kjøkkenet måtte passe deres urbane livsstil. – Vi hadde veldig mye plass vi ikke fikk utnyttet, forteller Sølvi. – Det gamle kjøkkenet var overdimensjonert og hadde ikke smarte løsninger. Harald nikker og sier: – Det var gammeldags. Når du må ta ut alt for å finne noe som står bakerst i skapet, da er det på tide med en oppgradering.
En av favorittene deres er sokkelskuffen, en innovativ detalj som gjør at selv plassen helt nederst i kjøkkenet utnyttes maksimalt.
– Da Mette Line nevnte sokkelskuff, fikk vi litt vann i munnen begge to, innrømmer Harald med et smil.
Sokkelskuffen er genial og gir ekstra oppbevaring for småting som ellers kan skape rot, på et sted man normalt sett ikke bruker til noe.
Skap med uttrekkbare skuffer sto også høyt på listen over favoritter. De valgte hjørneløsningen Cornerstone, en halvkarusell med tett bunn. Hyllen trekkes ut i rommet for å få maksimal utnyttelse av hjørnene. Det gjorde en verden av forskjell fra det gamle kjøkkenet, der hjørnene bare samlet støv. – Nå er alt tilgjengelig, enkelt og ryddig, sier Harald fornøyd.
Sammen med skjulte lagringsløsninger under bardisken, der mindre brukte ting kan gjemmes bort, har disse løsningene forvandlet kjøkkenet til et rom hvor det er lett å holde orden. – Det handler om å skape flyt i hverdagen, og det føler vi virkelig at vi har fått til her, forteller Sølvi.
Produsert i Norge – med kvalitet i alle ledd
For Harald var det viktig å velge et kjøkken produsert i Norge. – Jeg er veldig glad i norskprodusert, sier han. – Å se fabrikken i Våle og håndverket bak kjøkkenet vårt var superkult. Da skjønner du at dette er bunnsolid – ikke bare fine fronter, men kvalitet hele veien.
Sølvi skryter også av oppfølgingen fra Huseby. – Hver detalj er ivaretatt, og alle vi har møtt har vært helt fantastiske.
Hjemmekontor møter kjøkken
En av de største utfordringene Harald og Sølvi ønsket å løse, var hvordan de skulle kombinere kjøkken og kontor i samme område.
– Vi så på hundre forskjellige varianter, men løsningen vi endte opp med ble HELT KONGE! forteller Harald entusiastisk.
– Det er fantastisk å kunne snu seg fra kontorpulten og hente en kaffe uten å måtte flytte seg langt. Når de har besøk, er det enkelt å rydde bort kontorarbeidet og gjøre plassen klar for andre aktiviteter.
LED-lys: Små grep med stor effekt
For Harald og Sølvi var det viktig å få lys inn i de mørke krokene og under hyllene. De ønsket å fremheve strukturen i benkeplaten og nisjen, og LED-lysene gir akkurat den effekten de var ute etter.
– Lyset skaper dybde og spenning i rommet på en måte vi aldri kunne fått ellers. Vi elsker muligheten til å justere lyset fra helt kaldt til varmt. Det gir oss fleksibilitet til å skape ulike stemninger, sier Sølvi entusiastisk.
LED-lys er en leken løsning som gir mye for pengene. – Det er ikke alltid de mest avanserte løsningene som koster mest og LED-lys kan gi en enorm effekt uten å velte budsjettet, forteller Harald.
Rommet føles friskt og moderne, og nå gleder vi oss til å invitere venner og familie på middagsbesøk, avslutter Harald.
Harald Rønneberg og Sølvis Hauglands beste tips for kjøkkenprosjektet:
- Tenk gjennom hvilke utfordringer du har i dag, og sparr med kjøkkendesigneren for å finne ut av hvordan det skal løses på det nye kjøkkenet
- Du kan aldri ha nok skap og skuffeplass! Hvis du tenker «Trenger vi skuffeplass?» Ja, det gjør du.
- Bestem deg for hva du skal ha på kjøkkenet og planlegg hver skuff. Ikke bare lag et kjøkken og tenk at jeg fyller det etterpå. Gjør den jobben i forkant.
- Ikke spar på montering! Lurer du på om du skal montere sjæl? Let the professionals do it!
- Det skal være gøy med kjøkken! Prøv å være litt leken. Noen løsninger, som LED-lys koster lite, men gir en enorm effekt.
Materialvalg
Kjøkken:
Kjøkkenmodell | Pesto beiset i Nero Natur
Grep| 1109 Håndtak MX Aden 160 RSTF Sort
Benkeplate | Dekton Salina xgloss 20mm tykkelse, levert av Steinriket
Hvitevarer | Miele
Armatur | Quooker
Kontor:
Modell | Pesto beiset i Nero Natur
Benkeplate | Dekton Salina xgloss 20mm tykkelse levert av Steinriket
Prosjektet er levert av Huseby Kjøkkenstudio Skøyen.
Digitalt eller i butikk
Relaterte artikler
NYHET! Pocket-løsning for kjøkken
Har du noen gang ønsket deg et kjøkken som kombinerer funksjon og eleganse på en perfekt måte? Da bør du ta en titt her.
5 enkle tips for å få kjøkkenet til å føles nytt lenger
Vil du beholde den gode følelsen av et nytt kjøkken? Litt ekstra omsorg i hverdagen kan gjøre hele forskjellen.
50 år med Huseby-kjøkken
Med røtter i solid håndverk og blikket rettet mot fremtiden, skaper Huseby kjøkken som forener kvalitet og estetikk.