fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Årets kjøkkentrender 2024

Årets kjøkkentrender for 2024 tar designet fra det minimalistiske til det karakterfulle. Med profilerte fronter og vegger, ekte treverk, natursteinbenkeplater, et retroinspirert tilbakeblikk og et fargesprakende uttrykk, skaper disse trendene et kjøkken som ikke bare er funksjonelt, men også fullt av personlighet.

Her er årets kjøkkentrender:

Profilerte fronter

Selv om det rene og enkle designet med slette fronter fortsatt dominerer kjøkkentrendene i 2024, ser vi en utvikling mot mer profilering. 

Frontene skal nå ha en ekstra dimensjon med subtile, men markante profiler, som gir kjøkkenet en følelse av dybde og karakter. Denne trenden strekker seg også til veggene, der profiler blir en integrert del av det visuelle uttrykket. Det handler om å finne den perfekte balansen mellom det enkle og det intrikate.

Subtile rammer skaper et moderne uttrykk, mens større rammer tilfører en klassisk eleganse og et tidløst preg. 

Våre modeller Havre og Strå gir den moderne følelsen, mens kjøkkenmodeller som Muskat og Kløver har et mer klassisk og eksklusivt uttrykk. 

Les mer: NYHET! Vi introduserer to nye kjøkkenmodeller

 

Steinbenkeplater med storslagne mønstre 

Gjennom flere år har vi sett at natursteinen har fått fotfeste i Skandinavia. Den robuste og tidløse karakteren til naturstein gir kjøkkenet et varig preg, samtidig som det tilfører en følelse av luksus og eleganse.

For 2024 er det benkeplater med store mønstre som gjelder. Benkeplatene kan gjerne følge kjøkkenøyen helt ned til gulvet, eller brukes til å dekke en hel nisje. Store mønstre og teksturer på benkeplatene bringer naturen inn i kjøkkenet og skaper et statement-piece som er både unikt og ekte. Det er ikke bare snakk om funksjonalitet, men også om å innlemme naturens palett i kjøkkenets design.

Les mer: Få ideer og inspirasjon til ulike kjøkkenøyer

Ekte treverk med synlig struktur

I takt med ønsket om mer karakter kommer treverk tilbake med full styrke, men med en tvist. Vi ønsker treverk med synlig struktur, som gir kjøkkenet en varm og innbydende atmosfære.

Beisede overflater forsterker det naturlige utseendet, og dette spillet med teksturer og farger gir kjøkkenet en autentisk følelse.

Comeback: Retro-feber

Med buede former, riflede glass og store mønstre tar denne trenden oss tilbake i tid. Det handler om å hente inspirasjon fra historien, og jobbe med form og linjer for å skape en tidløs eleganse. Materialkombinasjoner og bruk av sterke farger gir et friskt pust til retro-elementene. 

Husebys vitrineskap Glitre med riflet glass, hører hjemme i dette trendbildet. Det fungerer like godt som overskap, som til høyskap. 

Farger som skaper levende rom

I 2024 ønsker vi farger tilbake i hjemmet. Naturlige farger blir fremhevet og det er de dempede grønne fargene, og myke beige tonene som står sterkest.

Disse nyansene gir rommet en følelse av ro og harmoni. Samtidig ser vi tendenser til fremvekst av sterke farger som brukes til å skape variasjon og kontrast. Ideen er å skape levende rom som er lune, og rike på atmosfære.

Ved siden av denne fargepaletten ser det ut til at blått har tatt steget inn i rampelyset når det gjelder interiørtrender, spesielt utenfor Norge. Hold øynene åpne, kan blått være den neste bølgen av farger som skyller inn over oss…?

 

Lyset som setter stemningen

God kjøkkenbelysning har lenge vært en viktig del av moderne kjøkkendesign, og i 2024 tar vi et steg videre med integrerte lys i kjøkkenskap.

Et godt kjøkken har både stemningsbelysning og arbeidslys.

Nye og forbedrede LED-løsninger gir deg muligheten til å lyse opp skapene dine på en ny måte. Huseby leverer nå kjøkken komplett med integrert belysning i skap. Belysningen fra vår partner HERA kan både dempes for et lunt og varmt miljø, eller vises med full styrke for å få godt arbeidslys. Ved bruk av fjernkontroll eller app kan varmen i lyset justeres slik at du får akkurat den temperaturen du ønsker til enhver tid. Lyset kan styres via fjernkontroll eller med ZigBee Alexa-tilkobling (Smart Home med bluetooth tilkobling mot telefonen).

Bærekraft – et voksende fokus

Viktigere enn noensinne er bærekraft. I årets kjøkkentrender gjør det seg gjeldene gjennom ønske om struktur, naturinnslag, beis og ekthet.

Treverk spiller en viktigere rolle enn tidligere, spesielt i kjøkkenfrontene. Enten det er finér eller heltre, bidrar treverket til å skape en lun atmosfære og trekke naturen inn i hjertet av hjemmet. Kombinert med elementer som naturstein i benkeplater eller bakvegger, eller for de som tør å gå enda lengre med grep og blandebatteri i ubehandlet messing, handler det om å omfavne ektheten i designet.

Det er ekthet vi ønsker oss, og denne autentiske tilnærmingen reflekterer ikke bare stilen, men også en bærekraftig livsstil som kjennetegner kjøkkentrendene for 2024.

Les mer bærekraft i Huseby

Relaterte artikler

Kjøkkenknotter og håndtak

Det er valget av tilbehør og personlig stil som drar kjøkkenet fra lunt til minimalistisk. Bli inspirert av de viktige detaljene i et kjøkken.

Scroll opp