fbpx
Logo_2019_Huseby
Søk
Close this search box.

Historien om Aril Hotvedt

I gjennomsnitt bytter nordmenn jobb et sted mellom hvert 3.-5. år. Vår vaktmester Aril Hotvedt, er absolutt ikke en gjennomsnittsmann. Han er en fargerik mann med ekstra godt humør og har vært på lønningslisten til Huseby i hele 53 år.

Ventelisten

15 år gammel er Aril ferdig med ungdomsskolen og klar for å begynne å jobbe. 

For å få jobb på Huseby & Sønn AS, som det het den gangen, måtte man sette seg på venteliste. For lokalbefolkningen var Huseby et populært sted jobbe, og det lønte seg å kjenne noen som kjenner noen

Familien til Aril bodde i 2.etasje hos Arthur og Hanna Huseby i Våle. Arthur og sønnen hans Kåre grunnla Huseby & Sønn AS i 1945. Kåre Huseby og faren til Aril var jevngamle, og selv med lang venteliste kom Aril gjennom nåløyet uten å måtte stå på ventelisten. 

Les mer om historien til Huseby her

 

 Grønn Austin fylt med sagflis

Det er god stemning og godt arbeidsmiljø på Huseby, men med et stort smil er Aril veldig klar på det var mye mer «spetakkel» her i gamle dager.

Med ca. 200 ansatte, for det meste menn, ble det gjort en del mer eller mindre uskyldige rampestreker.

En ansatt fant sykkelen sin på toppen av siloen, en annen fikk sin grønne Austin fylt med sagflis fra fabrikken og en gang limte noen alle treskoene fast til gulvet. 

At det har vært et godt arbeidsmiljø i alle disse årene har vært viktig for Aril, og Huseby var en skikkelig familiebedrift. Hele familien var alltid med når det ble arrangert skirenn og sommeravslutninger ved svømmebassenget. 

Presten holdt andakt på juleavslutningen hvor Agnes, konen til Kåre Huseby sang julesanger. Dette har gitt Aril og familien mange gode minner.

En 53 år lang reise

Aril har vært med på litt av en reise gjennom alle disse årene. Han var med å bygge opp håndverksavdelingen på lakken, hvor det var det 3 skift på det meste.

Alt arbeid ble gjort manuelt. Hver dør og hver skuff ble håndbeiset, som vi også gjør i dag, men vi slipper å måtte tørke av ekstra beis med et pusseskinn. For så å vaske alle pusseskinn i tynner, og henge de til tørk over natten og klar for en ny arbeidsdag. 

Huseby er kjent for sine beisede kjøkken, men beis er en krevende prosess.

Når Aril jobbet med lakk og beis begynte man med å ståle eiken, før den ble grunnet med klarlakk. Fiberreisning ble pusset ned og døren ble fargelakkert til ønsket farge. 

Får å få frem den fine strukturen i treverket, sprøytet man over et tynt lag med svart maling, tørket bort overskuddsmalingen før man til slutt klarlakkerte døren. Skikkelig håndverk som vi fortsatt gjør her på fabrikken.

 

Les mer om årets trender

 

Huseby har vært Aril sitt andre hjem

Aril har gått helgevakter på fabrikken siden 1980-tallet og har rykket ut når alarmen har gått uansett tid på døgnet.  

Man skal ikke være mørkeredd for å ha det ansvaret.  

Som helgevakt skal man sjekke alle rom både i administrasjonen og i fabrikken. Det er mørkt med mange skygger og du er helt alene. 

Aril kjente hver krik og kro og skulle han ha møtt en uvedkommende viste han godt hvor fabrikken oppbevarte tynner. 

 

Den “røde mannen”

Trenger du å snakke med Aril, er det bare å se etter «den røde mannen.» Det er lett å finne han på fabrikken, for mens alle ansatte går med svarte profilerte arbeidsklær, bruker Aril fortsatt det røde arbeidstøyet som var standard for mange mange år siden.

Aril syntes Huseby har vært ett godt sted å jobbe med varierte oppgaver, gode kollegaer og en dyktig eier i Svenheim Holding AS.

Når vi ser på Huseby sine 5 verdier  Endringsvillig – Pålitelig – Kvalitet – Inkluderende – Engasjert, er det lite tvil at Aril har disse verdiene i kroppen.

Gjennom 53 år har det vært mange og krevende endringer, men Aril har alltid tatt ansvar for sine kollegaer og er fortsatt engasjert i det som skjer i og rundt fabrikken.

Til sommeren parkerer han trucken for godt og skal nyte pensjonisttilværelsen med familien sin. Ikke helt uventet har Aril et Huseby-kjøkken hjemme, så han glemmer oss heldigvis ikke helt.

Få inspirasjon i vår katalog

I vår hovedkatalog finner du inspirasjon til ditt nye kjøkken, bad eller garderobe. I 50 år har vi laget kjøkken på ekte møbelvis. Du kan også lese om vår historie fra høvelspon til laserperfeksjon.

Relaterte artikler

Fargetrender 2024

Farger påvirker oss, og i 2024 beveger vi oss mot de naturlige fargene i naturen. Les mer om fargetrender i 2024.

Scroll opp